ONNI'S RESULTS   OIVA'S RESULTS

START   HUNTING   OBEDIENCE   BLOOD TRACKING   SHOW CRITICS   MH MENTAL DESCRIPTIONMEJÄ-tulokset

Trikkikuva. ;) Kuvaa otettaessa Oiva oli jo viety kotiin palautumaan, minkä vuoksi alkuperäisessä kuvassa minulla oli sijaiskoirana Namu-tolleri.

10.08.2014 Mäntsälä, tuomari Hannu Palonen AVO1 sijoitus 1.


Osa-alue Maksimipistemäärä Pisteet
Jäljestämishalukkuus 6 6
Jäljestämisvarmuus 12 10

Työskentelyn etenevyys

10 8
Lähdön, kulmauksien, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen/kaadolla haukkuminen 14 12
Käyttäytyminen kaadolla 3 3
Yleisvaikutelma 5 5
Laukauksen sieto: Hyväksytty  
     
Yhteispisteet 50 44
Palkinto AVO1


Koeselostus: Innokas lähtö. Tarkkaa jäljestystä viimeiselle kulmalle, siitä pikkuhiljaa jäljeltä pois hirvenjälkiä pitkin. Tulee kuitenkin takaisin ja lähtee paluujäljelle, ei kuitenkaan hukkaan saakka. Loppuosuus tarkasti. Ensimmäinen makuu tarkasti, toiselta jatketaan suoraan hirven jäljille. Kaatokäytös hyväksytty.


Oma kommentti: Ennen ensimmäistä starttia tiesin, että hyvänä päivänä Oivalla on mahdollisuus ykköseen, mutta kokeessahan voi aina tapahtua kaikenlaista, joten lähdimme avoimin mielin liikkeelle kiitollisina vihdoin saadusta koepaikasta. Harjoitellessa pisin tekemäni jälki oli ollut noin 500m. Toiselle kulmalle Oiva jäljesti kerrassaan liikuttavan tarkasti ja maavainuisesti sekä mukavan rauhallisesti. Viimeinen suora oli jyrkästi vinosti tietä kohti. Sorkka taisi siintää jo pienen pojan ajatuksissa kun se lähti suoraan tietä kohden hirvenjälkien (sammaleessa näkyi tuoreita painaumia) perässä. Yhdellä lisäkäskyllä se palasi kuitenkin etsimään verijälkeä. Löydettyään takaisin se jäljesti hetken missaamaansa puhdasta pätkää hetken taaksepäin, mutta kääntyi sitten oikeaan suuntaan. Pian sorkka jo löytyikin. :)